FORUM

CENY TRZODY
 
Notifications
Clear all

CENY TRZODY

56.4 K Posty
821 Users
0 Reactions
16.8 M Widok
(@stanislaw)
Posty: 2311
Noble Member
 

oj tam ojtam zzartu zrobil sie nowy temat Jak sie robi nowa strone

 
Opublikowany : 12/01/2013 10:16 pm
Bugsik
(@bugsik)
Posty: 656
Honorable Member
 

heh tak to już jest na forum świniarzy plotkarzy ;)

 
Opublikowany : 12/01/2013 11:14 pm
(@marcin80wlkp)
Posty: 347
Reputable Member
 

Jakie są mniej więcej przedziały wagowe na wagę żywą przy sprzedaży do Pini przez pośrednika?Domyślam się że dolna granica to ok 100 kg bo podstawa zaczyna się od 78 kg, kończąc się na 106.Ile to mniej więcej 106 kg na wagę żywą?

 
Opublikowany : 13/01/2013 2:01 pm
(@stan1069o2-pl)
Posty: 5315
Illustrious Member
 

125-130

 
Opublikowany : 13/01/2013 2:03 pm
Muchozolali
(@muchozolali)
Posty: 2735
Famed Member
 

135

To, co było, jest tym, co będzie, a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie,

 
Opublikowany : 13/01/2013 2:09 pm
(@rolas-222)
Posty: 435
Reputable Member
 

posrednik do dudy ktory placil 4.80 netto dzis 4.60 netto

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:03 am
 mat
(@mat)
Posty: 1408
Noble Member
 

czyli im mniej swin tym nizsza cena ? ciekawa taktyka.

nr GG- 93678
pozdrawiam
tadek

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:36 am
Peron
(@peron)
Posty: 2717
Famed Member
 

Nie ma rady. Jak się bawić, to się bawić. Tak samo było dwa lata temu, w styczniu 3,60 nie miał kto dać, a w lato 5 zł i dzwonili za świnkami. Teraz mogą jeszcze szybciej dzwonić. Niepamięc wsteczna ZM to straszna przypadłość...

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:52 am
(@brzydal)
Posty: 1804
Noble Member
 

to znaczy ze minister moze miec rację z odbudową pogłowia jak będzie wiecej swiń to cena zacznie rosnać

Sprzedam 200-250 warchlaków około 10 listopada 511485114

 
Opublikowany : 14/01/2013 9:37 am
 mat
(@mat)
Posty: 1408
Noble Member
 

to znaczy ze minister moze miec rację z odbudową pogłowia jak bedzie wiece swiń to cena zacznie rosnać

a moze jeszcze szybciej poprstu bedzie spadac powiedzmy ze zlotowka spadnie na tydzien

nr GG- 93678
pozdrawiam
tadek

 
Opublikowany : 14/01/2013 9:49 am
(@sim601)
Posty: 86
Trusted Member
 

Skup 4.50 netto. Trochę słaba ta cena, ale będzie lepiej.

 
Opublikowany : 14/01/2013 10:56 am
(@mateuszkonrad)
Posty: 910
Prominent Member
 

14.01.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1358159153/

Zawsze aktualne ceny na http://www.cenyrolnicze.pl!

 
Opublikowany : 14/01/2013 11:33 am
 0909
(@0909)
Posty: 2818
Famed Member
 

http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84

do 4 coraz blizej

 
Opublikowany : 14/01/2013 11:59 am
(@ziutek)
Posty: 1442
Noble Member
 

Niedoczekanie Twoje

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:01 pm
MekkaB
(@mekkab)
Posty: 655
Honorable Member
 

09 według Ciebie kiedy ta tendencja się odwróci?

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:10 pm
(@picus)
Posty: 12
Active Member
 

u nas rzezniki odbierają jeszcze troche po 5,2 5,3 netto. Ale ja juz nie mam.

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:21 pm
(@baraki)
Posty: 4390
Famed Member
 

Troche optymizmu Panowie 4 to w połowie 8!
Najprawdopodobniej wszystko potoczy się podobnie jak zeszłego roku(o ile nic szczególnego sie nie wydaży), jak narazie wykresy sie na siebię nakładają. Koszty rosną, trzeba szukac oszczedniości i taniej technologii a nie tylko oczekiwać wyższej ceny.

Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:28 pm
Peron
(@peron)
Posty: 2717
Famed Member
 

Już zakłady znalazły oszczędności i nowe technologie i z kilograma mięsa robią dwa kilo nafaszerowanej chemią szynki. Teraz najchętniej kupowaliby świnie z tradycyjnego chowu, długo rosnące, ale po zwykłej cenie, bo w takie mięso można dużo wody wpompować. Na takie z ferm i mokrego żywienia trochę krzywo patrzą, ale kupują, bo takich najwięcej. Nawet skórki mielone i chrząstki potrafią zagospodarować, ale konsument z coraz większym obrzydzeniem patrzy na te wszystkie pseudowyroby i sprzedaż spada. I tak się koło zamyka. Zarobić musi każdy, tylko nie rolnik, co? To my jeszcze dołóżmy do tego koła oszczędnie i na nowych technologiach wyhodowane mięso.

Mniami! Palce lizać....

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:37 pm
(@turbogrocho49)
Posty: 2210
Noble Member
 

mylisz się peron, z tym przyjmowaniem wody przez mięso,zasada jest jedna im młodszy wiek ubijanej swini tym więcej wody przyjmie mięso, więc z tradycyjnej hodowli raczej mniej wody wypije

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:45 pm
Muchozolali
(@muchozolali)
Posty: 2735
Famed Member
 

Troche optymizmu Panowie 4 to w połowie 8!
Najprawdopodobniej wszystko potoczy się podobnie jak zeszłego roku(o ile nic szczególnego sie nie wydaży), jak narazie wykresy sie na siebię nakładają. Koszty rosną, trzeba szukac oszczedniości i taniej technologii a nie tylko oczekiwać wyższej ceny.

jaką możesz zastosowac technologie
jak niema sie na to kasy bo to kosztuje
dzis zaoszczedzisz 1zł jutro stracisz dwie
przecież niema nic za darmo
jeszcze chwila a tucznik sie skonczy
a szanowana Pani jak by mogła
to by ci rozporek rozpinała jak była przy tobie
abys co sprzedał

To, co było, jest tym, co będzie, a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie,

 
Opublikowany : 14/01/2013 12:57 pm
(@stan1069o2-pl)
Posty: 5315
Illustrious Member
 

Muchozol po co rozporek rozsuwać , wystarczy cene na pół roku obniżyć i spodnie same spadną :lol: :lol:

 
Opublikowany : 14/01/2013 1:11 pm
(@luk85)
Posty: 164
Estimable Member
 

Kupię świnie na ten tydzień, oferty na priv.

 
Opublikowany : 14/01/2013 4:00 pm
(@robert0169)
Posty: 765
Prominent Member
 

luk daj glos to sie cos dowiemy cena cena i jeszcze raz cena

 
Opublikowany : 14/01/2013 7:49 pm
 mar
(@mar)
Posty: 442
Reputable Member
 

na czwartek po 6,5 na wbc, jak tadalej będzie szło to na wczasy będzie można jechać bo nawet do obornika trzeba dopłacać

 
Opublikowany : 14/01/2013 7:59 pm
Peron
(@peron)
Posty: 2717
Famed Member
 

Ale czasy nadeszły... Niech to psiakrew zaleje! A mówili: zboże sprzedaj, ręce se pod d...e podłuż i siedź. To mi sie biznesów zachciało, bo mi do Bentleya troche brakuje. Ehhhh. Pech!

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:14 pm
(@olek05)
Posty: 111
Estimable Member
 

witam zna ktoś zakład mięsny NASZ PRODUKT z nowej woli gołębiewskiej Romana Kapusty jak u nich z płatnością

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:15 pm
(@stanislaw)
Posty: 2311
Noble Member
 

Zycie to dobry nauczyciel.tylko troche za nauke bierze

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:21 pm
(@mateuszkonrad)
Posty: 910
Prominent Member
 

14.01.2013 Rynek tuczników w Polsce.

http://www.cenyrolnicze.pl/news/2395

Zawsze aktualne ceny na http://www.cenyrolnicze.pl!

 
Opublikowany : 14/01/2013 8:22 pm
(@falco)
Posty: 844
Prominent Member
 

Przecież poniżej 5zł/kg można jeszcze sporo zarobić!!!

Trzeba tylko kupować soję poniżej tysiąca, do tego premiks za połowę obecnej ceny, paliwo tak do 2zł netto, trzeba taniej produkować zborze paszowe, w tym celu trzeba nawozić saletrą amonową za max 700zł/t solą potasową za 1000zł/t odchwaszczać poniżej 50zł/h itd. I jeszcze dać na ofiarę połowę tego co obecnie żeby pogoda sprzyjała plonowaniu :wink: Każdy niech sobie kupi nowego fendta bo są ekonomiczne do tego tanie w naprawie :wink: tak do 80tys brutto za sto koni i do tego wydajne maszyny i będzie git.

A ja ciągle słyszę jak to teraz rolnicy mają dobrze, tyle dopłat dostają, przecież kiedyś nie było i też żyli...

 
Opublikowany : 14/01/2013 9:31 pm
(@vicia1223)
Posty: 1271
Noble Member
 

Masz takiego Fendta??

Skup 4.80 brutto.
Za więcej i u innego złodzieja po 5 plus vat , ewentualnie 5.1

świń podobno full opcja , na ten tydzień zaklepane wyjazdy , tam gdzie do tej pory szły Miśki po 150 kg teraz od 130 kg z rabatem już :cry:

 
Opublikowany : 14/01/2013 9:33 pm
Strona 812 / 1880
Share: